WEDSTRIJD K.K. Malle-Beerse - Futsal Topsport Antwerpen  4 - 3  (4-2)

DATUM 05-05-2017  21:15

DOELPUNTEN 1'46 Bouri 0-1, 9'58 Dahmani 1-1, 11'33 Ait Salah 2-1, 13'37 Dahmani 3-1, 15'48 Bouzambou 3-2, 19'40 Ait Salah 4-2, 39'15 Bouzambou 4-3

VERSLAG KK Malle-Beerse kon geen beroep doen op Daali, terwijl El Mahssaoui zijn debuut maakte. FT Antwerpen miste Nesen en Achabar. Inzet van dit burenduel was de derde plaats in het klassement.

In de eerste minuut stelt Kuijlaars de bezoekende doelman Zemmouri drie maal op de proef. De eerste mogelijkheid van Antwerpen is raak. KK Malle-Beerse ontzet de bal onvoldoende, Bouzambou tot bij Bouri die maar in te tikken heeft (0-1). De thuisploeg laat een mogelijkheid onbenut, tot twee maal toe zit Zemmouri er tussen. Aan de overzijde knalt Bouzambou op de paal. Geen hoogstaand futsal, maar veelvuldig balverlies en onzorgvuldigheden bij beide ploegen. Thuisdoelman Van Leeuwen onderscheidt zich en voorkomt een grote(re) voorsprong van Antwerpen. Yachou met een hoogstandje en knalt recht op Van Leeuwen. Ook Bouri en Bouzambou vinden Van Leeuwen op hun weg. Na Antwerps balverlies besluit Hakkens op Zemmouri. Na tien minuten verovert Dahmani de bal, zet enkele tegenstanders in de wind en scoort fraai de gelijkmaker. Na Antwerps balverlies bereikt Kuijlaars Ait Salah die KK Malle-Beerse op voorsprong brengt. En de thuisploeg duwt door. Ait Salah, Amajoud en Dahmani rollen de ganse Antwerpse verdediging op en Dahmani scoort de 3-1. El Mahssaoui is na een solo dicht bij zijn eerste goal voor KK Malle-Beerse, maar Zemmouri redt met de voet. En dan een klasseflits van Bouzambou. Hij gaat voorbij zijn tegenstander en trapt de bal prachtig in de kruising (3-2). Met nog 25 seconden op de klok neutraliseert Van Leeuwen een poging van Bouzambou. Na een snelle tegenaanval tikt Ait Salah de 4-2 binnen.

In de tweede periode zien we een karrevracht kansen en de twee doelmannen eisen een hoofdrol op. Met nog acht minuten te gaan stuurt coach Bachar bij : Zemmouri wordt de vijfde veldspeler. Als Van Leeuwen geklopt lijkt, komt Ait Salah Bouzambou afstoppen. Twee minuten voor tijd plots groot alarm bij KK Malle-Beerse. Een drie-tegen-één-situatie en gelukkig kan Didi de bal van de doellijn halen. Van Leeuwen redt nog enkele malen de meubelen. Met nog 45 seconden op de klok wordt het toch 4-3. Kuijlaars heeft pech als hij op de paal besluit. Zes seconden voor affluiten knalt Darri op de paal en drie seconden later toont Kempens beton Van Leeuwen zijn kwaliteiten. Hij voorkomt de gelijkmaker.

Na Gelko Hasselt moet nu ook FT Antwerpen de Mintjens Arena verlaten met nul punten. Het was al een half mirakel dat KK Malle-Beerse de play-offs haalde. Na twee overwinningen wordt het een leuk sprookje. Door deze overwinning wipt KK Malle-Beerse zowaar over FT Antwerpen naar een derde plaats in het klassement.